Zoekt u naar hulp bij uw HACCP controle? Service Equipe Nederland kan u hier meer over vertellen. HACCP staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Point’ (in het Nederlands: analyse van de gevaren en de kritische beheerpunten in het productieproces). Een HACCP controle is van toepassing op elk bedrijf dat zich bezighoudt met de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen. Bedrijven dienen hierdoor alle aspecten tijdens een voortbrengingsproces in kaart te brengen. Daarnaast zorgt u direct dat alle gevaren tijdens het productieproces worden geanalyseerd. Het doel hiervan is het risico op besmetting van voedingsmiddelen te minimaliseren. Wilt u direct meer informatie over een HACCP controle? Bel ons gerust via: 038 333 18 66.
Vraag vrijblijvend een offerte aan!
Belangrijke principes bij een HACCP controle:
Tijdens een HACCP controle moet er rekening gehouden worden met een aantal richtlijnen. Een HACCP controle is geen tastbare handleiding maar een systeem met een aantal princpes. Onderwerpen zoals: het aangeven welke fase van een productieproces eventueel risicovol kan zijn en welke maatregelen er genomen worden, komen aan bod. Hieronder nog enkele onderwerpen:
- Inventariseer potentiële gevaren
- Denk na hoe je deze gevaren beheerst
- Geef de kritische grenzen aan.
- Stel vast hoe je deze beheerst.
- Controleer. -Registreer.
HACCP certificering
Kleine ondernemingen hebben de mogelijkheid gebruik te maken van goed gekeurde hygiënecodes; Brancheorganisaties hebben dan de gevaren geanalyseerd en de bijbehorende beheersmaatregelen beschreven. Kortom, een HACCP controle is een preventief systeem. Bij Service Equipe kunt u deze hygiënecodes bestellen. Service Equipe Kampri B.V. kan, voor wat de apparatuur betreft, ook een HACCP controle uitvoeren. Deze keuring kan in combinatie met een preventief onderhoudscontract of als separate dienst worden aangeboden en uitgevoerd. Zorg via een HACCP controle dus voor een veilig product!
Item | |||||
Heeft betrekking op alleen nieuw geleverde apparatuur | |||||
Heeft betrekking op nieuw geleverde apparatuur aangevuld met bestaande apparatuur | |||||
Controle gas / elektra / water voorziening. | |||||
Evaluatie werking en functioneren apparaat. | |||||
Uitleg werking van het apparaat. | |||||
HACCP instructie voor het apparaat. | |||||
Controle onderdelen welke dagelijks onvoldoende worden gereinigd | |||||
Uitvoeren van de nodige afstellingen voor optimaal resultaat | |||||
Raadgeving aan plaatselijk verantwoordelijke m.b.t. dagelijks onderhoud | |||||
Controle van verschillende componenten aan de hand van een Checklist | |||||
Uitvoeren van onderhoudstaken welke niet deel uit maken van dagelijks onderhoud | |||||
Korting op prijslijst van gebruikte onderdelen tijdens preventief & correctief onderhoud | |||||
Geen voorrijkosten bij correctief onderhoud | |||||
Prioriteit bij correctief onderhoud + calamiteiten |